Kvindelige pokerlegender

de bedste kvindelige pokerspillere

I gamle dage var poker et spil der udelukkende var forbeholdt mænd. Sådan er det på ingen måde i dag, og selvom der fortsat er en stor overvægt i mænd der spiller poker, så er kvinderne i den grad med hvor det gælder.

Flere kvinder har igennem årene vundet præstigefyldte turneringer, og dermed slået mændende i kampen og de millionstore pengepræmier. I denne artikel vil vi fokusere på hvilke kvinder der har haft succes i poker, hvorfor de har fået succes og hvordan det er gået dem igennem deres karrierer.

Der er nemlig masser af kendte succesfulde kvindelige pokerspillere at tage af, og når du læser navnene, vil du med sikkerhed kunne genkende mindst et navn fra listen.

Hvem er de mest vindende kvindelige pokerspillere?

Vi starter naturligvis fra toppen, hvor vi nævner den bedste kvindelige pokerspiller, som samtidig har været en fantastisk ambassadør for poker. Ikke blot for kvinderne, men for pokeren generelt.

1. Vanessa Selbst

Amerikanske Vanessa Selbst er uden tvivl den største kvindelige pokerspiller, der nogensinde har siddet ved et pokerbord. Hun er rangeret som den mest vindende kvindelige pokerspiller nogensinde, og så er hun samtidig rangeret som den 41. mest vindende pokerspiller nogensinde.

Hele $11.85 mio. står Vanessa Selbst noteret for i præmiepenge, og dertil kommer der også en masse penge i sponsorater og optrædender til div. arrangementer.

Vanessa Selbst er indehaver af hele tre WSOP bracelets, hun har været på otte finaleborde ved WSOP, og hun har cashet i 20 WSOP turneringer. Hun er fortsat den eneste kvinde, der har tre bracelets i WSOP turneringer.

Som en lille bonusinformation, så er Vanessa Selbst uddannet fra Yale Universitetet.

2. Kathy Liebert

På 2. pladsen finder vi endnu en amerikaner. Det er nemlig Kathy Liebert der er den næstmest vindende kvindelige pokerspiller, og hun har vundet for $6.17 mio. i præmiepenge.

Blandt de største resultater som Kathy Liebert har opnået, finder vi hele seks WPT finaleborde, en 3. plads ved Borgata Poker Open i 2005, og så er hun indehaver af et enkelt WSOP Bracelet, som hun fik i 2004 ved en $1.500 Limit Texas Hold’em turnering.

Kathy Liebert har været i pengene hele 47 gange i WSOP turneringer, og det er mere end nogen anden kvindelig pokerspiller.

3. Annie Duke

På 3. pladsen vinder vi The Duchess of Poker, bedre kendt som Annie Duke. Hun er den 3. mest vindende kvindelige pokerspiller, hvor hun har vundet for $4.27 mio. i præmiepenge.

Nogle vil måske kende Annie Duke gennem hendes storebror Howard Lederer, der er en yderst populær pokerspiller.

Man kan derfor sige, at poker løber i blodet i den familie, og Annie Duke har præsteret rigtig flot i løbet af hendes karriere. Hendes første store turnering var ved WSOP tilbage i 1994, og her lykkedes det hende at komme i pengene i tre turneringer, hvor hun på imponerende vis sluttede som nr. 26 i hovedturneringen.

I 2004 vandt hun sit første WSOP bracelet, og hun fik tilkæmpet sig endnu et, da hun vandt WSOP Tournament of Champions. Hun er kommet i pengene i hele 38 WSOP turneringer, mens hun har været i pengene ved fire WPT turneringer.

Annie Duke var længe den mest vindende kvindelige pokerspiller, indtil hun blev overhalet af Kathy Liebert og Vanessa Selbst.

4. Annette Obrestad

Den næste kvinde på listen er en af de mere interessante. Ikke nok med, at hun er den bedste kvindelige pokerspiller, der ikke er fra USA; så er hun også lidt af en legende.

Annette Obrestad fra Norge er måske bedre kendt under navnet Annette_15. Navnet giver anledning til at tro, at Annette kun var 15 år, da hun oprettede det brugernavn, og det er fuldstændig korrekt.

Obrestad begyndte altså at spille poker før hun reelt måtte, og i 2005 & 2006 vandt hun intet mindre end $1 mio. på PokerStars, UltimateBet og Full Tilt poker.

På hjemmesiden PocketFives blev hun rangeret som den bedste online pokerspiller i verdenen.

Anette Obrestad har vundet for $3.93 mio. og hendes største sejr kom dagen inden hendes 19 års fødselsdag, hvor hun vandt World Series of Poker Europa main event. Dette gav hende hele £1 mio.

Siden da er det blevet til et enkelt WSOP bracelet og 10 pengepræmier i WSOP.

5. Vanessa Rousso

I Vanessa Rousso finder vi endnu et af de kvindelige navne, som de fleste i pokerverden formentlig har stiftet bekendtskab med. Hendes kælenavne “Pokerness” eller “Lady Maverick” har gjort Rousso til en af de mest kendte kvinder indenfor branchen.

Hun har hentet hele 17 pengepræmier i WSOP turneringer, hun har været på finalebordet to gange i WPT turneringer, og så har hun deltaget utallige gange i pokerprogrammet Poker After Dark.

Som en bonusinfo har Vanessa Rousso flere gange vundet titlen som den mest sexede kvindelige pokerspiller i afstemninger.

I alt har Vanessa Rousso vundet for $3.56 mio. kr.

 

Bliver du den næste?

Kunne du tænke dig at følge i fodsporene på de fem præsenterede legender og selv komme igang med poker, så gælder det bare om at give den gas. Jo før du starter, jo hurtigere kan du blive en mester og hente dine egne store gevinster.

Det kræver naturligvis tid og hårdt arbejde, men belønningen er som det ses også stor. Vi anbefaler, at du starter med at spille online. Her kan du nemlig teste dig selv af og udvikle dig imod spillere på samme niveau, imens du kan spille, når det passer dig og hjemmefra. Det gør det en del nemmere at komme igang med spillet, da du ikke skal ud og rundt til en masse pokerklubber rundt omkring i landet.

Når du spiller poker online, kan du også få dig en poker bonus til at starte med. Vi anbefaler, at du tjekker http://www.pokerbonus.dk/ for at få overblik over de danske bonusser samt anmeldelser af de forskellige pokerrum.

Det betyder nemlig noget, hvor du starter med at spille poker. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at undersøge de forskellige muligheder inden, at du går igang og sætter penge ind. Det er lige præcis det, Pokerbonus kan hjælpe dig med. På den måde er du sikret den perfekte start, når du skal ud og rense af ved pokerbordene, hvad enten du ender som online- eller liveprofessionel.